BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hier houdt de brug op en dit is waarom

Zwolle – De nieuwe voetgangersbrug over het spoor, de Passerelle’ is afgelopen week geplaatst maar is nog niet af. Het brugdek ligt er al wel maar aan weerzijden is er nog geen verbinding met de grond. Hoe zit dat?

‘Spaanse trappen’

Van de in totaal 16 brugdelen zijn er deze week 12 gelegd. De laatste vier komen nog over het busstation aan de zuidzijde van het spoor. Om die op hun plek te hijsen, hoeft het treinverkeer niet stil worden gelegd. Daarom gebeurt dat op een later moment. De enorme trappen (met 34 treden) worden in de komende periode ook geplaatst. Net als drie liften, die ervoor zorgen dat de brug ook toegankelijk is voor fietsers en minder validen.

 

Bankjes, groen en bomen

Daarna wordt de brug ingericht, want het wordt een opgetilde straat en parkachtige omgeving. Bankjes, groen en bomen zorgen dat de brug bijdraagt aan de biodiversiteit in de stad. Aan de zuidzijde staat de wijk WƤrtz gepland, met woningen, horeca, onderwijsinstellingen, buurtvoorzieningen en ruimtes voor creatieve makers. Als alle ontwikkelingen in de Spoorzone steeds verder gerealiseerd worden, zal steeds meer duidelijk worden waarom de Passerelle essentieel is. Vanaf medio 2025 kan iedereen over de brug lopen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button