HardlopenNieuws uit ZwolleSport

Salverda Berkumloop blijft hartstikke populair

Zwolle – Binnen een mum van tijd is de inschrijving voor de 26ste Salverda Berkumloop gesloten. Op zondag 12 juni meldden 1.750 lopers zich binnen de kortste keren aan om op dinsdag 6 september mee te doen. Daaruit blijkt opnieuw dat het hardloopfestijn enorm populair is. Voor Rutger Blankvoort, de nieuwe voorzitter, is het dan ook zaak om zo min mogelijk te veranderen. “Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden”, zegt hij.

Het is op bestuurlijk niveau een jaar van veranderen. Teun Bouwhuis heeft het stokje overgedragen aan Rutger Blankvoort. Er is een volledig nieuw bestuur ontstaan, maar bij die veranderingen gaat het ook blijven. Op sportief gebied blijft de Berkumloop zoals die is en waarom ook niet. Al jarenlang ontstaat er op een mooie zomeravond in Berkum een waar sportfeest, waar zeker 1.750 hardlopers het beste in zichzelf naar boven halen. Veranderen is dus absoluut niet nodig. “De deelnemerslimiet is altijd snel bereikt, daar hoef je qua promotie niets aan te doen. Dat zegt ook wel genoeg. De mensen vinden het een mooie loop en komen graag weer terug”, weet Blankvoort.

Inmiddels worden de voorbereidingen getroffen om er dinsdag 6 september wederom een mooie editie van te maken. Ook ditmaal staan er om 19.00 uur twee afstanden op het programma, te weten de 5 en de 10 kilometer. Voor laatstgenoemde afstand heeft de organisatie de nodige Kenianen weten te strikken. Bij de dames doet Tabitha Gichia mee, die een persoonlijk beste tijd van 32 minuten en 30 seconden heeft staan. In het mannenveld zijn Moses Yator en Alpha Kisa van de partij. Blankvoort hoopt uiteraard op een parcoursrecord, al houdt hij wel een slag om de arm. “Dat zou het natuurlijk helemaal afmaken. Maar daar ga ik geen voorspelling over doen.”

Uiteraard staat ook de 26ste Salverda Berkumloop weer in het teken van drie goede doelen: Time for Heroes, De Tower-Snörr’n en Wijkvereniging Berkum. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast konden de deelnemers aan de Berkumloop nog een extra bijdrage storten. Voor wat betreft de organisatie is het zaak om de laatste pijnpunten op te lossen, om zo over een week helemaal klaar te zijn. “We liggen goed op schema, iedereen is druk bezig. Het is voor ons zaak om het succes van voorgaande jaren voort te zetten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button