Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Pop-up vaccinatielocatie geopend in Gezondheidshuis Stadshagen

Zwolle ‚Äď GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid geven om zich te laten vaccineren. Daarom gaat de gezondheidsdienst de wijken in. De pop-up locatie is vanaf dinsdag 12 oktober in Stadshagen.

”Het is een tijdelijke locatie waar we informatie geven over het vaccinneren tegen corona en waar mensen een vaccinatie kunnen halen. Op basis van een aantal criteria bepalen we waar we gaan staan. Per wijk en gemeente zijn er factoren die meespelen,” aldus Rilana Wessel, Epidemieloog bij GGD IJsselland. De locatie in Stadshagen is nog maar net open en toch is er al best wel wat animo voor, volgens Wessel: ”Het is nog even afwachten hoe het loopt, maar we zien al wel mensen naar binnen lopen.”

Pop-up locaties in Zwolle

Komende weken starten in de wijken Stadshagen en Westenholte pop-up locaties, waar inwoners informatie kunnen krijgen en zich kunnen laten vaccineren. Binnenkort worden ook in andere Zwolse wijken tijdelijke locaties geopend en zal ook de vaccinatiebus in onze stad stoppen. ‚ÄĚOok hier willen we op een laagdrempelige manier iedereen de kans geven om zich te laten informeren over corona en de vaccins. Of om een eerste of tweede vaccinatie te halen‚ÄĚ, aldus Van Buuren. ‚ÄúDe pop-up locaties in verschillende wijken en de vaccinatiebus zorgen ervoor dat Zwollenaren dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen.‚ÄĚ

Gerelateerde artikelen

Back to top button