Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Pop-up locatie GGD IJsselland in buurthuis Spoolde in Zwolle

Zwolle – Maandag 25 oktober en dinsdag 26 oktober heeft GGD IJsselland een pop-up voor vaccinatie in buurthuis Spoolde in Zwolle. GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“Nu de besmettingen weer toenemen, is het nodig dat we alles inzetten wat bijdraagt om corona te stoppen. Daarom ben ik blij met de pop-up locatie in buurthuis Spoolde in Zwolle. Op deze manier kunnen inwoners van Zwolle dichtbij huis informatie of een vaccinatie krijgen” aldus burgemeester Peter Snijders.

Op maandag 25 oktober van 09.00 – 15.30 uur en op dinsdag 26 oktober van 13.00 – 19.30 uur kun je in buurthuis Spoolde terecht voor informatie over het coronavaccin en/of een eerste of tweede vaccinatie. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland vult aan: “Met de pop-up locaties kunnen we iedereen de kans geven om zich op een laagdrempelige manier te laten informeren over corona en vaccins. Op deze manier kunnen mensen op basis van de juiste informatie een bewuste keuze maken. Als GGD willen we immers ieders gezondheid beschermen en bevorderen.”

Informatie en vaccinatie

De pop-up locatie in buurthuis Spoolde is niet de eerste pop-up locatie in Zwolle. In de afgelopen weken waren er al meerdere pop-up locaties in Zwolle. Ook de aankomende periode worden er verschillende tijdelijke locaties ingericht. Ook rijdt de vaccinatiebus nog steeds door de regio. Op alle locaties van GGD IJsselland kun je je zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie.

Voor wie is de vaccinatiebus?

Bij de pop-up locaties kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button