112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie schrijft 48 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

Zwolle – Tijdens een grote verkeerscontrole door de politie in samenwerking met de Rijksdienst Wegverkeer is 48 keer een proces-verbaal opgemaakt. Ook werd er een auto in beslag genomen omdat de bestuurder voor de derde keer achter het stuur zat met een ingevorderd rijbewijs.

Rijden onder invloed

Bij één bestuurder is een bloedproef afgenomen voor het rijden onder invloed van drugs. Voorts is er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Verboden wapenbezit

De politie heeft tijdens de verkeerscontrole ook een verboden wapen aangetroffen. Er is proces-verbaal van opgemaakt.

Rollerbank

Maar liefst twaalf bromfietsen hadden te veel vermogen op de rollerbank. Twee bromfietsen produceerden te veel geluid. Er is proces-verbaal opgemaakt en de bromfietsen mogen pas weer de weg op als ze opnieuw gekeurd en in orde bevonden zijn door de Rijksdienst Wegverkeer.

Hardrijders

Twee keer moest de politie proces-verbaal opmaken omdat de maximumsnelheid met meer dan 25 km/u werd overschreden.

Ook werden er nog bekeuringen uitgedeeld voor niet goed gezekerde lading, valse kentekenplaat op een aanhangwagen, rijden zonder rijbewijs BE, het niet dragen van de autogordel, het vasthouden van telefoon tijdens besturen van een auto, rechts inhalen en het niet goed bevestigen van de hulpkoppeling van een aanhangwagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button