112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Plaatsvervangend hoofdofficier Noord-Nederland berispt vanwege ongeval Zwolle

Zwolle – Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het parket Noord-Nederland, Gert Veurink, heeft een schriftelijk berisping gekregen naar aanleiding van een veroordeling eerder dit jaar. De berisping is een beslissing van de hoofdofficier van parket Noord-Nederland, in afstemming met het College van procureurs-generaal.

Veurink was in februari 2017 betrokken bij een aanrijding in Zwolle. Veurink had zijn bevroren autoruiten niet goed schoongemaakt. Hij zag daardoor een vrouw over het hoofd. Door de botsing kwam de vrouw ten val en heeft blijvend letsel opgelopen. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft het dossier beoordeeld en Veurink vervolgd. Begin februari legde de rechtbank Amsterdam hem een taakstraf op van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook mag hij een half jaar niet autorijden. Deze uitspraak is inmiddels onherroepelijk.

Van de berisping wordt een aantekening gemaakt in het personeelsdossier. Het heeft geen invloed op de huidige werkzaamheden van de plaatsvervangend hoofdofficier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button