Nieuws uit ZwollePEC Zwolle

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Zwolle – Zondagmiddag staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma tegen VVV-Venlo. Deze wedstrijd zal vooral in het teken staan van het afscheid nemen van een aantal spelers binnen de eerste selectie, waaronder doelman Diederik Boer.

De 38-jarige sluitpost heeft besloten zijn (hand) schoenen aan de wilgen te hangen. Op een uitstapje naar Ajax voor een kleine twee jaar na, heeft Boer zijn gehele profcarrière en een deel van zijn jeugd in Zwolle gespeeld. Een echte jongen van de club. Naast spelers nemen ook trainer Jaap Stam en assistent-trainer Said Bakkati vanmiddag afscheid. Het duo bereikte eerder dit jaar een akkoord met Feyenoord en gaat daar per volgend seizoen aan de gang.

De prestaties van het afgelopen jaar liepen nogal uiteen, met hoge pieken en diepe dalen. Het is echter allemaal goedgekomen voor de Zwollenaren, die zich na de winst op FC Groningen officieel kunnen gaan opmaken voor het 8e eredivisieseizoen op rij en dat is een clubrecord! De laatste ontmoeting tegen VVV-Venlo eindigde in een 2-0 overwinning voor de mannen van Maurice Steijn. Een penalty werd benut door Tino-Sven Sušić en een vrij trap werd tegen de touwen geschoten door Patrick Joosten. Tijdens dat duel zat assistent-trainer Gert Peter de Gunst als waarnemend hoofdtrainer op de bank.

De balans tussen beide teams sinds de promotie naar de Eredivisie is gelijk. Van de vijf ontmoetingen werd er drie keer gelijkgespeeld, beide ploegen wonnen één keer van elkaar. VVV-Venlo draait een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Steijn staat op de 13e plaats en is dus maar één plek verwijderd van de Zwollenaren. Ook zij zijn veilig en kunnen zich opmaken voor nog een seizoen op het hoogste niveau en dat is zeker voor de Venlonaren een knappe prestatie. Ook vorig seizoen, net na de promotie, slaagde VVV-Venlo er namelijk in om zonder degradatiestress het eredivisieschap te verlengen. In 2019 draaien de Noord-Limburgers wel wat minder ten opzichte van de eerste seizoenshelft. In de eerste seizoenshelft behaalden zijn namelijk 23 punten en in de tweede tot nu toe 15.

De laatste thuiswedstrijden presteren de Blauwvingers erg goed en wordt het publiek vermaakt. De tweedelige wedstrijd tegen Groningen was daarvan een prima voorbeeld. Na de eerste 54 minuten stond er nog een jammerlijke 1-2 tussenstand op het scorebord. Het restant was echter voor de ploeg van Stam. Een blauw-witte storm blies de Groningers omver. De 1-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 zege. In de eerste 54 minuten scoorde Lennart Thy voor de Zwollenaren. In het restant was aanvoerder Bram van Polen trefzeker en scoorde wederom voormalig VVV’er Thy.

Voor de wedstrijd wordt er een minuut stilte in acht genomen. Dit vanwege het overlijden van erelid Bertus van der Weerd, die maandagavond na een ziekbed op 78-jarige leeftijd overleed. Om deze reden worden er ook rouwbanden gedragen.

Scheidsrechter zondag is Sander van der Eijk. Het is de eerste keer dat de leidsman een duel van de Blauwvingers leidt. Assistent-scheidsrechters zijn Roy de Nas en Richard Polman. Christian Mulder is de official van Dienst. VAR is Ingmar Oostrom, bijgestaan door Frans Ozinga.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button