Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Plaats voor 2300 vluchtelingen in regio IJsselland

Zwolle – In de provincie Overijssel liggen plannen klaar voor de realisatie van 2900 opvangplaatsen voor vluchtelingen voor een periode van een jaar of langer. In de regio IJsselland hebben de gemeenten plannen voor 2300 plaatsen. Dat gebeurt in Raalte (950, Hardenberg (750) en Zwolle (600). Dat heeft Commissaris van de Koning Ank Bijleveld–Schouten bekendgemaakt na afloop van de bijeenkomst van de regionale regietafel.

De regietafel is een overleg om de opvang van asielzoekers binnen de provincie beter te stroomlijnen. Bij de tweewekelijkse bijeenkomsten zitten de voorzitters van de veiligheidsregio, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer, Commissaris van de Koning Ank Bijleveld, provincie Overijssel en mensen van het COA.

De opdracht was om voor 1 februari a.s. een plan te hebben voor het realiseren van 2500 opvangplaatsen, die geschikt zijn voor een periode van minimaal 1 jaar of langer.

IJsselland

Burgemeester Meijer van Zwolle: “Doen wat nodig is, dat is en blijft onze inzet. Wat ik bijzonder blijf vinden is dat we nu al langere tijd zorgen dat mensen die dat nodig hebben een dak boven hun hoofd hebben, even tot rust kunnen komen. En daarnaast zien we heel duidelijk hoe belangrijk het is om dat gezamenlijk te doen. Met name met omwonenden en andere betrokkenen. Die gezamenlijkheid is ook de meerwaarde van onze regietafel. De komende periode blijft het belangrijk dat we in Overijssel goede opvang kunnen organiseren met voldoende draagvlak. Overzicht en elkaar helpen is dan essentieel, en dat biedt de regietafel.”

Voortgangsrapportage

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten zal het resultaat melden aan de minister van binnenlandse zaken Plasterk en staatssecretaris Dijkhof van justitie . “Ik vind het mooi dat we zelfs meer hebben kunnen doen dan ons werd gevraagd. Voor ons is dit geen eindresultaat maar een voortgangsrapportage. We blijven zoeken naar opvangplekken, want we kunnen niet uitsluiten dat er dit jaar weer een verhoogde instroom komt en er opnieuw een beroep op ons wordt gedaan.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button