Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Pilot Skills wedstrijden voor studenten entreeopleidingen

Zwolle – Maandag 20 januari 2020 vond voor het eerst in de geschiedenis van Skills Heroes een wedstrijd voor studenten van entreeopleidingen plaats. Er was een wedstrijd voor de richting Horeca en een voor Bouw/Hout. De studenten streden in teams van twee kandidaten voor de titel van het beste duo in hun vakgebied. Studenten van ROC van Twente, Albeda, Zadkine en het Deltion College deden mee aan de pilotwedstrijd.

De deelnemers werden beoordeeld op voorbereiding, uitvoer, afronding, samenwerking, motivatie en het persoonlijk functioneren. De prijs voor Horeca ging naar Elian Wester en Mirelva J Esajas van ROC van Twente. De jury prees het duo voor hun goede samenwerking. Ahmad Edris en Laith Ghandour van het Deltion College wonnen de wedstrijd Bouw/Hout. Het Deltion College in Zwolle vormde het toneel van de pilot voor entreestudenten.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het (v)mbo. Studenten kunnen hun vaardigheden tonen in maar liefst vijftig verschillende richtingen. Met de pilot voor entreestudenten wil de organisatie ook deze doelgroep de kans geven om te excelleren in hun vakgebied. Die kans kregen ze voorheen niet. De Skills wedstrijden zijn met name gericht op studenten van niveau 2, 3 en 4 opleidingen. De pilot werd georganiseerd door Albeda, Zadkine en het Deltion College met ondersteuning van WorldSkills Netherlands.

Skills the Finals

Van 4 t/m 6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills the Finals plaats, het NK voor beroepen. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button