Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pepernotenwinkel Diezerstraat heeft meer dan 50 soorten in de schappen

Zwolle is een heuse pepernotenwinkel rijker. Aan het eind van de Diezerstraat, tussen Doppio en Saluti in, is een pop-up winkel geopend van Van Delft Biscuits uit Harderwijk. De pepernoten speciaalzaak heeft meer dan vijftig soorten van de traditionele lekkernij.

Pepernoten heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. In de nieuwe winkel kun je terecht voor oer-pepernoten met steranijs, gember, kaneel en nootmuskaat en chocoladepepernoten met smaken als framboos, stroop, tiramisu en truffel-kaneel. ‘Mensen worden direct vrolijk als ze de winkel binnen komen. Van de kleuren en natuurlijk ook de smaak. Want bij ons kun je de pepernoten gewoon voorproeven’, vertelt de kersverse bedrijfsleider van de Pepernootfabriek Zwolle. Naast de winkel in Zwolle heeft Van Delft Biscuits ook tijdelijke winkels in Amsterdam, Groningen, Den Haag, Arnhem en Haarlem.

Overigens is de pepernotenproducent Van Delft uit Harderwijk al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is.

De zaak in de Diezerstraat blijft tot eind december open.

Gerelateerde artikelen

Back to top button