Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle huurt Dennis Johnsen en bedingt optie tot koop

Zwolle – Dennis Johnsen speelt dit seizoen voor PEC Zwolle. Met diens werkgever Ajax zijn de Blauwvingers een huurovereenkomst voor één seizoen overeengekomen. Bovendien staat er een optie tot koop in het contract.

De 21-jarige Johnsen kwam als jeugdspeler naar sc Heerenveen, maar speelde nooit voor de Friese hoofdmacht. In de zomer van 2017 werd de Noorse aanvaller door Ajax overgenomen. In Amsterdam kwam Johnsen tot vijf officiële optredens in het eerste elftal. Zijn meeste wedstrijden speelde hij voor Jong Ajax. Afgelopen winter keerde Johnsen op huurbasis terug bij Heerenveen, waarvoor hij alsnog zijn debuut maakte.

Dennis Johnsen: “Op mijn leeftijd wil ik minuten maken in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Niet alleen op basis van de gesprekken die ik hier heb gevoerd, maar ook van wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Ik zal er alles aan doen om mij in de basis te knokken en zie uit naar de start van de competitie.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: “Dennis komt uit de jeugd van Rosenborg en heeft al op jonge leeftijd de overstap naar Nederland gemaakt. Het is een speler die graag in de bal komt en van daaruit met zijn acties gevaar sticht. Hij heeft veel potentie om nog beter te worden dan hij nu al is. Aan Dennis de taak om de technische staf de komende periode te overtuigen van zijn kunnen.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button