EconomieNieuws uit Zwolle

Opnieuw afname WW-uitkeringen in Regio Zwolle in juli

Zwolle – Eind juli 2021 verstrekte UWV 5.525 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,3% (-129 uitkeringen). Dit is minder dan de landelijke afname van 5,9%.

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen eveneens lager. De daling in Regio Zwolle is 28,0%, oftewel 2.148 uitkeringen. Deze afname is sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-25,5%).

Detailhandel herstelt van crisis, wel verschil tussen winkels

De daling van WW-uitkeringen het afgelopen jaar doet zich ook voor bij verkoopmedewerkers detailhandel. In het begin van de coronacrisis sloten veel non-food winkels (zoals kleding- en schoenenwinkels), en steeg de WW juist. Die toename was vooral zichtbaar in april, mei en juni 2020 en bedroeg in deze drie maanden 23% in Overijssel en Gelderland Noord; een toename van 193 uitkeringen. Daarna daalde de WW, om weer op te lopen tijdens de ‘harde’ lockdown. Alle niet-essentiële winkels moesten toen dicht, met uitzondering van click & collect. De afgelopen maanden zette de afname weer in.

Gerelateerde artikelen

Back to top button