KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Geen winterzwemmen in het Openluchtbad

Opening gepland op zaterdag 24 april

Zwolle – We zagen de afgelopen tijd steeds meer openluchtbaden in Nederland opengaan, naar voorbeeld van het De Mirandabad in Amsterdam. Ook het Openluchtbad Zwolle heeft met haar vrijwilligers en bestuur onderzocht of dat ook in Zwolle mogelijk was. Samen met de Gemeente Zwolle heeft het bestuur van het Openluchtbad Zwolle echter moeten besluiten dat de korte periode van eerder opengaan en de kosten daarvan relatief te hoog waren om dit mogelijk te maken.

Het had de Vereniging Openluchtbad Zwolle fantastisch geleken om dit te realiseren voor de Zwollenaren. Het bad, een rijksmonument uit 1933, is echter vele malen groter dan de 25 meterbaden elders in het land. Het Openluchtbad heeft twee 50 meter baden en twee 30 meter baden. Die kunnen niet separaat gevuld worden met water. Alleen al aan stookkosten om het water op een acceptabele temperatuur te krijgen, zou de Vereniging enorme bedragen kwijt zijn. En dat na een coronajaar waarin ze al een aanzienlijk verlies heeft geleden.

In overleg met de gemeente Zwolle, die mee heeft gedacht en de onderhoudswerkzaamheden hiervoor naar voren heeft getrokken, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat een winteropening niet mogelijk is. Maar niet getreurd, het Openluchtbad gaat op 24 april 2021 open, de 1e zaterdag van de meivakantie. Vanaf 25 maart zal de voorverkoop starten. Houd www.openluchtbadzwolle.nl in de gaten en word lid!

Vereniging

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je 6 uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 29 jaar lang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button