KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Opening groene schoolplein Geert Groteschool

Zwolle – Wethouder Michiel van Willigen (Onderwijs) heeft op  vrijdag 24 september om 9.00 uur het vernieuwde groene schoolplein van de Geert Groteschool geopend. Dit gebeurde in bijzijn van de leerlingen, ouders, omwonenden en leraren (Van Hille Gaerthéstraat 86).

De Geert Groteschool is in het voorjaar van 2019 begonnen met het verduurzamen en groen maken van hun schoolplein. De plannen zijn gerealiseerd in samenwerking met Christiane Orth en Anno2000. Buren, ouders, leraren en leerlingen zijn ook betrokken geweest bij dit groene project. Met verschillende acties hebben de leerlingen geld ingezameld voor hun groene schoolplein. Meer dan 4000 tegels zijn van het plein verwijderd en vervangen door bomen, planten, duurzame speeltoestellen en speelterrein. Er is veel diversiteit in de begroeiing aangebracht zodat de leerlingen er ook van leren en mogelijk in de toekomst van kunnen eten.

Voor de openingshandeling werden zogenaamde happy stones (door de kinderen beschilderde stenen) op het nieuwe schoolplein verstopt.

Vernielde boompjes

De kinderen waren in shock toen bleek dat er een aantal boompjes vernield waren. Kort voor de opening waren de boompjes moedwillig beschadigd door vandalen.

Ze laten de boompjes nu groeien tot struikjes en over een tijdje planten ze nieuwe boompjes daarnaast. Als cadeau bracht Wethouder Michiel van Willigen een nieuwe wilgenboompje mee om te planten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button