EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Op is nu echt op voor Op=op Voordeelshop

Peize / Zwolle – De aandeelhouders van Op=op Voordeelshop hebben maandag bij de rechtbank Noord-Nederland het faillissement aangevraagd. De budgetdrogisterijketen heeft ruim 130 eigen winkels en een webshop in Nederland. Op=op Voordeelshop heeft te maken met moeilijke marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. In Zwolle zitten drie Op=op Voordeelshops, te weten in het winkelcentrum Stadshagen, aan de Assendorperstraat en in de binnenstad aan de Roggenstraat.

De verwachting is dat het faillissement vandaag wordt uitgesproken waarna de winkels tot nader order open zullen blijven. De webshop is momenteel al offline. De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag. Bij de Op=op Voordeelshop werken 1164 mensen. De meeste medewerkers werken parttime, omgerekend gaat het om bijna 320 fulltime banen.

De keten opende de eerste winkel in 1997 in het Drentse Klazienaveen. In de daarop volgende jaren openden nog twintig winkels, voornamelijk in de drie noordelijke provincies. In juni 2015 werd de honderste winkel geopend. Een jaar later besloot Op=op Voordeelshop om ook een webwinkel te lanceren. Het concern heeft ook een filiaal op Aruba.

De winkelketen nam in 2017 ruim dertig winkels over van de noodlijdende Blokker. Ruim een half jaar later besloot Op=op Voordeelshop om ook nog eens een deel van de Marskramer winkels over te nemen van het moederbedrijf van Blokker. In maart vorig jaar nam de budgetdrogisterij het complete telecom-assortiment van de ter ziele gegane Kijkshop-keten over.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button