DiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Diamanten bruidspaar in Diezerpoort krijgt bezoek van burgemeester Meijer

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer ging maandagmiddag op bezoek bij het echtpaar Vegter-Albers in de Vornkenstraat. Joop en Mary vierden zaterdag hun 60-jarige huwelijk.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in het jeugdcentrum van de Gereformeerde Kerk “Bastion” Badhuiswal te Zwolle. Ze hebben gewoond in de Thomas à Kempisstraat en sinds 1965 in de Vornkenstraat te Zwolle.

Het echtpaar heeft altijd gewerkt in hun eigen bedrijf, familiezaak van de Fa. Jülf Albers Luttekestraat te Zwolle.

Joop houdt van wandelen en fietsen. Daarnaast is hij lid van een schietsportvereniging. Vanaf zijn kinderjaren is hij zeer geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog en weet hij er heel wat over te vertellen. Tijdens zijn dienstplicht is hij tankcommandant geweest en daarna lid geworden van de Bond van Wapenbroeders, afdeling West-Overijssel waar hij vijftien jaar als penningmeester en secretaris in functie is geweest.

Mary houdt van klassieke muziek en puzzelen. Als kind was ze al lid van een kinderkoor. Daarna van een kerkkoor en op haar 18e jaar werd ze lid van toonkunstkoor Caecilia. 46 jaar is ze lid geweest waarvan 32 jaar penningmeester. Sinds 2003 is ze penningmeester van de Stichting Zingen onder de Peperbus, een organisatie die eens per maand een oecumenische bijeenkomst houdt in de Basiliek te Zwolle en al twaalf jaar de Volkskerstsamenzang in De Spiegel organiseert.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button