Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Nieuwe MTB vereniging Zwolle nu officieel van start

Zwolle – Mountainbike Vereniging MTB Zwolle is officieel van start. Afgelopen week passeerde de akte bij de notaris voor de oprichting van de nieuwe club. De nieuwe vereniging gaat wekelijks fietsritten organiseren maar ook clinics en sleutelavonden. Leden dragen met hun  lidmaatschap draag bij aan het onderhoud van de route in het Westerveldse bos. Ok zijn er plannen voor het inzetten van trainers die de jeugd gaat opleiden en wil de club dolgraag een bikepark realiseren.

Het plan voor de oprichting van een mountainbike vereniging voor Zwolle en omgeving ontstond toen van der Wal en Bakker bij elkaar kwamen voor overleg over het onderhoud van de route in het Westerveldse Bos in Zwolle. Bakker heeft enkele jaren geleden vrijwillig de organisatie en uitvoering van het onderhoud van de route in het Westerveldse bos op zich genomen.

”Het werd hoog tijd dat er ook in Zwolle een mountainbike vereniging zou komen”, aldus Bakker. Vele plekken waren Zwolle al voorgegaan met aparte clubs voor mountainbikers. ”Het belangrijkste is samen lekker fietsen”. De club is momenteel beschikbaar voor volwassen, maar de vereniging gaat zo snel mogelijk beginnen met het opleiden van begeleiders voor jeugdgroepen.

Facebookpagina MTB Zwolle
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button