Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Nieuw seizoen Hedon blinkt uit in diversiteit

Zwolle – De afgelopen weken kondigde Hedon het ene na het andere concert en dance-event voor het nieuwe podiumseizoen aan. Van oude bekenden tot nieuw opkomend talent en van de smaakmakers uit de Nederlandse muziekscene tot internationale grootheden. Programmeurs Erik Delobel en Paul van ‘t Veer hebben een programma neer weten te zetten dat uitblinkt in diversiteit. Kaartverkoop voor het complete programma is al gestart, kijk voor de meest complete programmering op www.hedon-zwolle.nl.

Nog voor de zomerstop die het Zwolse podium eind juli ingaat, heeft programmeur Delobel exclusieve clubshows van Tremonti (26 juni), Pennywise (7 juli) en Wovenhand (17 juli) naar Hedon gehaald. In de categorie stevige gitaren kunnen liefhebbers ook hun hart ophalen bij Shinedown op 12 juni en twee weken later bij Soulfly, de band van Max Cavalera die zich met zijn vorige band Sepultura onsterfelijk heeft gemaakt bij metalliefhebbers. Bovendien brengt Hans van den Burg na vier jaar afwezigheid Gruppo Sportivo weer naar het podium. Op 28 juni vindt de eerste editie van de talkshow Behind The Music plaats met Sticks als eregast en op zaterdag 9 juni komt Freddy Moreira, Beste DJ van Nederland aldus FunX, naar Zwolle als headliner van University Of Dance.

Headliners

Dat we in Nederland over een grote hoeveelheid talent beschikken blijkt al uit een snelle blik op het programma. De komst van Doe Maar kon op veel enthousiasme rekenen maar ook de bevestiging dat My Baby, Danny Vera, Nielson, Wende en Janne Schra dit najaar terugkeren naar het Zwolse poppodium werd lovend ontvangen. Bökkers, Michelle David & The Gospel Sessions, Jacin Trill en Kraantje Pappie waren al als smaakmakers te zien op het Bevrijdingsfestival Overijssel en komen na de zomer het feest voortzetten in Hedon. De terugkeer van Johan is er een waar liefhebbers al negen jaar om smeekten en donderdag 6 december is het dan eindelijk zo ver. En waar Johan terugkeert besluit Gare Du Nord nog eenmaal op te treden alvorens de band met sabbatical gaat.

Wereldwijd weten bands Hedon ook nog altijd goed te vinden. Internationale bands als Levellers, Procol Harum, The Dublin Legends (The Dubliners) doen allen dit najaar Zwolle aan. Voor het concert van Level 42 op 6 november zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

Parels

Naast de headliners in de Grote Zaal is er komend seizoen ook weer volop ruimte voor prachtige parels In de Kleine Zaal. Zo keert a balladeer, die o.a. bekend is van de hit Swim With Sam op 5 oktober terug naar Hedon. De talentvolle singer-songwriter Noah Guthrie stond eerder al in het voorprogramma van Selena Gomez en Ed Sheeran maar komt gewoon naar Zwolle met zijn prachtige Americana-geluid. Rasmuzikant JW Roy heeft menig Blues-purist weten te overtuigen, zo ook Johan Derksen, en zal met zijn band The Royal Family optreden. Liefhebbers van uptempo vrolijke popliedjes moeten zeker even luisteren naar de heerlijke songs van Julian Velard.

Odes

In het podiumseizoen staat Hedon stil bij de muzikale grootheden die afgelopen jaren de aardbodem hebben verlaten. Met een enorme muzikale nalatenschap wordt er met This Is Jackson’s Thriller een avondvullende ode gebracht aan The King Of Pop; brengt Navarone het werk van Chris Cornell tot leven met Soundgarden Lives en stelt Fastlove een avond in het teken van George Michael. Maar ook levende supersterren verdienen odes. Zo kunnen liefhebbers van Beatles, Rolling Stones, Bee Gees en Coldplay terecht bij respectievelijk The Bootleg Beatles, Stones Sessions, You Win Again en Throwback To: Niels Geusebroek sings Coldplay.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren