Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Niets over van afgebrand gebouwtje in Kamperpoort

Zwolle – Het gebouwtje in de Kamperpoort dat vrijdag aan het eind van de avond vlam vatte is volledig in de as gelegd. De brandweer heeft vanochtend de restanten bij elkaar geveegd.


Op dit moment kan nog geen uitsluitsel worden gegeven over de oorzaak van de brand. Wel is er zaterdagochtend een politieonderzoek gestart. Buurtbewoners zouden net voordat het pand vlam vatte, scooters hebben gezien die met hoge snelheid wegreden. Ook zou er een kleine zwarte auto zijn gezien net voordat de brand uitbrak. brand na 1

34554450283_922e7c707c_z

De gemeente Zwolle gaf zaterdagochtend aan dat buurtbewoners brandresten in de tuinen zelf kunnen opruimen. Ook de veiligheidsregio meldde eerder al dat er tijdens de brand geen asbest is vrijgekomen.

Het gebouw stond al op de nominatie voor sloop. Junco B.V. is eigenaar van gronden aan de Burgemeester Vos de Waelstraat 2, 4 en 6 en gaat de
locatie herontwikkelen. Er komen straks op het hele stuk grond 27 woningen, bestaande uit 17 appartementen, 10 grondgebonden woningen en 24 extra parkeerplaatsen. De 10 grondgebonden woningen komen op de plek waar afgelopen nacht het bijgebouwtje afbrande. De woningen zullen in de jaren dertig stijl worden ontwikkeld. Het bedrijf had aankomende maandag willen starten met de sloop van het gebouwtje. De oude school zal verbouwd worden tot appartementencomplex.

De kippen die in een kippenhok op het terrein zaten scharrelen al weer vrolijk rond over de restanten
De kippen die in een kippenhok op het terrein zaten scharrelen al weer vrolijk rond over de restanten

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button