Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum de Fundatie krijgt 8 ton van Vriendenloterij

Zwolle – Mooi nieuws voor Museum de Fundatie en De Museumfabriek! De musea zijn meerjarige partner van de VriendenLoterij en ontvangen daarom ieder een schenking. Museum de Fundatie in Zwolle ontvangt een bedrag van 789.855 euro.

De Museumfabriek in Enschede ontvangt een bijdrage van 230.340 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘’Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kan de VriendenLoterij een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. We zijn ontzettend trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de cultuursector in Overijssel en kijken uit naar de prachtige musea, tentoonstellingen en evenementen in het komende jaar.’’

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren