KabelkrantNieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Minder treinen door heftige sneeuwval

Zwolle- Door het winterweer zullen er ook vandaag nog belemmeringen zijn met het treinverkeer. NS en ProRail hebben vandaag besloten een aantal trajecten open te stellen voor reizen. ”Wij kunnen u op dit moment nog geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie”, laat de NS weten.

Door de heftige sneeuwval zijn er veel storingen op het spoor veroorzaakt. Vannacht is er hard gewerkt door ProRail en NS om de treinen te kunnen laten rijden. Toch is het nog niet gelukt om de sneeuw uit alle wissels te krijgen.

ProRail & NS

Mondjesmaat rijden treinen nu waar het kan. Zo rijdt Arriva momenteel in Limburg, Groningen en op de Vechtdallijnen. In de Achterhoek zijn er nog problemen op het spoor, maar er is wel een opstart gemaakt. Op de Vechtdallijnen heeft Connexion treinen rijden. Tussen Kampen en Zwolle en tot Hengelo op de trajecten Zutphen-Oldenzaal en Zwolle-Enschede rijdt Keolis.

NS en ProRail raden aan kort voor vertrek de reisplanner te bekijken voor eventuele veranderingen. Door de dag heen kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button