Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Minder stadsbussen in Zwolle door bezuinigingen

Zwolle gaat bezuinigen op de dienstregeling van stadsbussen. Dit op basis van een besluit van de provincie begin maart dit jaar waar een tekort van 8 miljoen op het OV in West-Overijssel moet worden rechtgetrokken.

Zo wordt voor de dienstregeling 2016 al de directe verbinding tussen Holtenbroek en Aalanden
geschrapt waarmee een forse kostenbesparing wordt gerealiseerd. ‘Het aantal gedupeerde reizigers is gering.’, zo stelt het stadsbestuur van Zwolle. Ook in andere wijken zoekt de provincie contact met inwoners over aanpassingen van het OV.

Wijzigingen in het lijnennet van Zwolle zullen voor de provincie leiden tot structurele besparingen. Daarvoor moeten wel eenmalige kosten gemaakt worden, zoals het (ver)plaatsen van haltes/abri’s of het aanpassen van de weg.

Een andere bezuinigingsmaatregelen is de regiotaxi die met ingang van 1 januari 2017 wordt geschrapt.

Verder werkt de gemeente Zwolle aan oplossingen om het Openbaar Vervoer en onderwijs beter te benutten. Het slimmer organiseren van de lestijden, de inzet van de e-fiets, nieuwe apps, afstandsleren en rechtstreeks vervoer zijn voorbeelden van pilots die worden ingezet.

Ook wordt er aan gedacht om, met de tariefstelling van het openbaar vervoer, veranderingen te bewerkstelligen. ‘Hier zijn nog geen concrete voorstellen voor’ aldus de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button