112 nieuwsJaaroverzicht 2015 Zwolle nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

6 arrestaties motorclubleden in binnenstad Zwolle na noodbevel

Zwolle – De politie heeft vrijdagavond 11 december in Zwolle zes mannen aangehouden. Ongeveer 70 leden van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Trailer Trash Travellers wilden in ‘full colour’ de Zwolse binnenstad in. De politie hield hen tegen omdat de Burgemeester een noodbevel had uitgevaardigd. Zes personen konden hun identiteitsbewijs niet tonen en zijn aangehouden.

Vanwege twee eerdere incidenten met leden van de Trailer Trash Travellers was de politie aanwezig in de binnenstad. De burgemeester heeft in de loop van vrijdagavond besloten om een noodbevel uit te vaardigen. Daarnaast heeft de Burgemeester een veiligheidsrisicogebied aangewezen en heeft de Officier van Justitie het bevel gegeven tot preventief fouilleren.

Groep tegengehouden

De politie heeft een groep van ongeveer 70 man tegengehouden die via het Koewegje de binnenstad van Zwolle in wilde. Zes mannen zijn daar aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De rest van de groep heeft onder begeleiding de binnenstad verlaten.

Clubhuis

Trailer Trash Travelers heeft het clubhuis op de Marslanden. Maar die moet op last van de overheid worden gesloten. Door onvrede daarover zijn de leden van de club in clubkleuren afgelopen twee weekenden al regelmatig de stad in geweest.

 

Back to top button