112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Actie van politie en ME tegen leden motorclub

Zwolle – Een groep leden van een motorclub heeft vanavond geprobeerd het centrum in te gaan. Ze zijn tegengehouden door een grote politiemacht. Meerdere clubleden zijn daarbij aangehouden.

In de loop van de avond doken er al steeds meer ME-busjes, politiebusjes en politiemotoren op in de stad. Het was in eerste instantie niet duidelijk wat er aan de hand was.

Even na tien uur werd er al op social media door verschillende mensen gemeld dat er een politieactie plaatsvond bij de rotonde aan de Thomas à Kempisstraat. Daar was de weg afgesloten en kwamen meerdere agenten en ook politiehonden in actie.

Meerdere aanhoudingen

Bij die actie zijn meerdere leden van de motorclub aangehouden. De gemeente Zwolle heeft een noodbevel afgekondigd en op basis daarvan kan het leden van de motorclub de toegang tot de stad ontzeggen.

Trailer Trash Travelers heeft het clubhuis op de Marslanden. Maar die moet op last van de overheid worden gesloten. Door onvrede daarover zijn de leden van de club in clubkleuren afgelopen twee weekenden al regelmatig de stad in geweest.

Back to top button