Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Livestream TEDx – Climate, Active, City

TED staat garant voor een flinke portie inspiratie en energie. Woensdag 28 januari is alweer de tweede editie van TEDxZwolle met een prachtige line up aan sprekers. Een enerverende dag waarin 16 (inter-)nationale sprekers het publiek prikkelen met hun innovatieve ideeën over de toekomst van onze steden.
TEDxZwolle is op deze pagina live te volgen van 10:00 – 17:00 op 28 januari.

Het thema is ‘thema van TEDxZwolle is Climate, Active, City’. Aansprekende mensen als Tracy Metz, Jan Jonker, Manon Ossevoort, Robert Bridgeman en Karst Klein inspireren in een Talk van maximaal 18 minuten het publiek met hun eigen kijk op de wereld.

De 16 sprekers vormen samen een bontgezelschap. Van een adviseur van het Witte Huis over de wederopbouw van New York na orkaan Sandy (Henk Ovink) tot een speurtocht naar WEconomy en nieuwe duurzame verdienmodellen (Jan Jonker). Van stedenbouw onder extreme hitte in de woestijn van Mali (Jasper Kremers) tot een tocht per tractor over de koude vlakten richting de Zuid-Pool (Manon Ossevoort). Zoals het past in de traditie van TED (Technology, Entertainment, Design) is er naast de inhoudelijke bijdrage van de sprekers een prachtig entertainment programma. En alle bezoekers gaan naar huis met hun eigen idee hoe zij de wereld een tikkeltje mooier kunnen maken.

TEDxZwolle belooft een inspirerende zoektocht te worden naar oplossingen voor de gevolgen van klimaatveranderingen. Maar ook naar de grenzen van het menselijk vermogen. En naar een antwoord op de gevolgen van weersextremen. Naar de manier waarop mensen zelf het verschil kunnen maken. TEDxZwolle is een wake-up call en beoogt dat mensen met een frisse blik naar hun eigen omgeving en naar hun eigen eet- en leefpatroon kijken. Dit natuurlijk met als doel te inspireren om zelf vorm te geven aan die verandering.

TEDxZwolle wordt woensdag 28 januari gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit (Stationsplein Zwolle). Het programma begint om 10u en is rond 17u afgelopen en hier live te volgen via een livestream.

Volg hier TEDx live:
Livestream TEDx

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button