MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Libelle’s Marjolein Bastin exposeert haar tekeningen bij Waanders

Expositie Marjolein Bastin: Tekenen is ademen

Vanaf 6 juni exposeert Waanders in de Broeren tekeningen van Marjolein Bastin. Haar tekeningen verschijnen al jarenlang in de Libelle, in boeken en op diverse artikelen zoals kalenders, agenda’s en kaarten.

Marjolein Bastin werkt vanaf 1974 voor het weekblad Libelle, waarin ze vanaf 1980 haar eigen natuurpagina heeft, enkele jaren later uitgebreid met “Vera de Muis”. Ze won de publieksprijs voor de beste tekenares van Nederland.

Marjolein Bastin: haar hele leven wordt ze al door de natuur gefascineerd. Marjoleins’ emotionele verbondenheid met alles dat kruipt, vliegt, groeit en bloeit komt duidelijk tot uiting in haar werk. Juist de details die door de meeste mensen over het hoofd worden gezien blijken een inspiratie voor Marjolein. Door haar unieke tekeningen wil ze die grote liefde vastleggen en delen: met zo veel mogelijk mensen.

Op de tentoonstelling zijn de originele tekeningen van Marjolein te zien en daarnaast haar bijzondere schetsboeken en foto’s.

Bij de tentoonstelling is een nieuw boek van Marjolein Bastin te koop (€ 24,95). Dit boek beschrijft, in vele foto’s en tekeningen, Marjoleins’ passie in leven en werk.

18525419575_6e3248273c_z (1)
Marjolein Bastin voor haar expositie in Waanders in de Broeren
18337613228_2ebb818dea_z
De Biografie van Marjolein Bastin. ‘Mijn hele leven en werk staat er in beschreven’. Een mooi boek met allemaal herkenbare tekeningen van Marjolein Bastin zoals we ze kennen. Maar ook met prachtige foto’s en verhalen over Marjolein Bastin en haar leven.
17913629683_7256bae8b1_z
Hoe mooi is het om naar je eigen werk en herinneringen te kijken. Genietend van haar eigen boek zoals ze ook kan genieten van alle kleine details in de natuur.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button