SportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal haalt Wessel Blom

Wessel Blom speelt het komende seizoen voor Landstede Volleybal. De 20-jarige passer-loper komt over van Fusion Rotterdam, waarmee hij het afgelopen seizoen op de zevende plaats eindigde in de eredivisie en daarmee de play-offs om de landstitel net misliep. Een jaar eerder kwam Blom nog uit voor Lycurgus. In Groningen speelde hij samen met onder meer Dennis Borst en Frank Lubberts, die komend seizoen eveneens het Landstede-shirt dragen.

“Ik ben absoluut heel blij met dit contract en zie dit zeker als een stap omhoog. Landstede Volleybal is immers de beste club van Nederland en de club met het beste trainingsprogramma”, zegt de 20-jarige passer-loper, die in het verleden ook uitkwam voor het talententeam Amsterdam en speelde in Jong Oranje. “Het komende jaar ga ik in ieder geval heel veel effectieve trainingsuren maken. En ik hoop natuurlijk op zo veel mogelijk speeltijd, zodat ik mij als volleyballer verder kan ontwikkelen”, aldus Blom, die een contract tekent voor één jaar en tevens verhuist naar Zwolle. “Wel blijf ik het volleyballen combineren met mijn studie bedrijfseconomie in Rotterdam.” Daarvoor zal hij een paar dagen in de week op en neer reizen. “Ik denk dat het wel goed te combineren valt.”

Landstede-coach Redbad Strikwerda ziet Wessel Blom als een jonge talentvolle speler. “Hij heeft zich in de eredivisie in een razend tempo enorm ontwikkeld”, stelt Strikwerda. “Wessel speelde vorig jaar immers nog in het tweede van Lycurgus en het afgelopen seizoen heeft hij bij Fusion heel veel gespeeld. Volgens mij zelfs bijna alles.” Een belangrijke kwaliteit van Blom is zijn sterke passing. “Hij kan een bal goed bij de spelverdeler krijgen en daarnaast is hij goed in het achterveld. Natuurlijk valt er nog de nodige winst te behalen, maar daar gaan we aan werken. Hij heeft zichzelf in ieder geval duidelijke doelen gesteld.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button