SportVolleybalVoorpagina

Mark van Lenthe stopt na super seizoen

Mark van Lenthe neemt na negen seizoenen afscheid van Landstede Volleybal. De 27-jarige middenman won afgelopen seizoen met de Zwolse volleybalformatie alles wat er op nationaal niveau te winnen viel: supercup, beker en landstitel. Daarmee verdubbelde de Zwolse nummer 9 in één jaar tijd zijn erelijst. In totaal pakte hij met Landstede Volleybal twee keer de supercup, twee keer de beker en werd twee keer landskampioen.

“Na negen seizoenen eredivisie neem ik met een voldaan gevoel afscheid. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de behaalde successen. Mijn speciale dank gaat uit naar Martine, Lieke, mijn ouders, zus, broer, familie, vrienden, teamgenoten, stafleden, Nelleke, Stichting Topsportteams Zwolle, Landstede, andere sponsoren en uiteraard de supporters. Ik heb er van genoten.” Met die woorden beëindigt Mark van Lenthe zijn volleybalcarrière. “Ik heb in Zwolle alles meegemaakt. Ik heb tegen degradatie geknokt, Europees gespeeld en prijzen gewonnen. Het is een hele moeilijke beslissing geweest, want qua leeftijd kan ik waarschijnlijk nog wel een paar jaartjes mee”, stelt Van Lenthe, die zich volledig gaat richten op zijn maatschappelijke carrière. “En ik heb een racefiets gekocht”, lacht de 27-jarige volleyballer.

“Wij missen in Mark straks een zeer betrouwbare kracht. Zonder te vragen kon je altijd op hem bouwen”, reageert Edwin van den Broeke, manager Landstede Volleybal. “Hij is een klassiek voorbeeld van een speler die hier op jonge leeftijd is binnengekomen en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een steunpilaar voor de ploeg. En die twee landstitels hebben wij ook zeker aan hem te danken.” Van den Broeke ziet Van Lenthe verder als de Dirk Kuijt van de volleybalwereld. “Mark is altijd positief, een echte aanjager. En hij heeft misschien niet het meeste talent, maar hij heeft aangetoond dat je met heel hard werken de top kunt bereiken. En in dat opzicht is hij echt een voorbeeld voor velen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button