Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede stopt met partnerschap Zwolse eredivisie volleybal

Landstede beëindigt na veertien jaar, aan het einde van het seizoen 2015-2016, het partnerschap met Landstede Volleybal. Landstede blijft topsport in Zwolle een warm hart toedragen en blijft sportpartner van Landstede Basketbal. De combinatie Centre for Sports & Education (CSE) en Landstede Basketbal is een schoolvoorbeeld van hoe Landstede Groep (top)sport en onderwijs blijvend wil verbinden. 

De afgelopen vier jaar won Landstede Volleybal drie landstitels, drie nationale bekers en drie supercups. Partner zijn voor topsport blijft voor Landstede Groep van grote betekenis. Dit is terug te zien in de verbreding van het profiel “Sport” naar “Gezondheid(szorg) en Sport”, waarop nadrukkelijk wordt ingezet.

Sterke inzet op gezondheid(szorg) en sport

Niet alleen de verbinding met de sportopleidingen, CSE en Landstede MBO Sport & Bewegen, maar ook sportbeleving en de associatie van sport en bewegen met een gezonde levensstijl sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van Landstede Groep en de verbinding met haar omgeving. Een gezonde levensstijl is van maatschappelijk belang, net zo dat in de gezondheidszorg preventie boven curatie een steeds belangrijker wordend issue is. In aansluiting op de regionale arbeidsmarkt blijft Landstede Groep investeren in onderdelen, passend bij haar opleidingen. Het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle is hiervan een mooi voorbeeld.

Tijdig voorbereiden

Landstede kijkt met trots terug op ruim veertien seizoenen partnerschap met Landstede Volleybal waarin de grote prijzen werden gepakt. De onderwijsorganisatie heeft er bewust voor gekozen om het bestuur van de Stichting Topsportteams Zwolle nu al te informeren, zodat alle betrokkenen zich tijdig kunnen voorbereiden op de nieuw ontstane situatie. De spelers, fans, vrijwilligers en relaties zijn vandaag geïnformeerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button