BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers schiet bal aan diggelen

Zwolle – Landstede Hammers heeft zondagavond de uitwedstrijd bij Basketball Academie Limburg met liefst 85-109 gewonnen. Vanzelf ging het niet in Weert, maar vanaf de driepuntsliijn maakten de Zwollenaren het verschil.

BASKETBALL ACADEMIE LIMBURG
85
109
LANDSTEDE HAMMERS

Moeilijke avond

Laten we beginnen bij het begin, de start van de wedstrijd. Daarin lijkt er voor de Hammers een moeilijke avond in het verschiet te liggen, want binnen de kortste keren staat de thuisploeg op een flinke voorsprong. Bij BAL valt alles, bij Zwolle valt niets en binnen de kortste keren staat er 17-2 (!) op het scorebord. Als Felix Terins er vanaf de vrijeworplijn twee maakt en Boyd van der Vuurst een twee- en driepunter dropt, komt Landstede Hammers beetje bij beetje in de buurt van de Limburgers. Aan het einde van Q1 is er nog een achterstand (28-23), maar bij rust is alles anders.

Tyler Frederick opent het tweede kwart nog wel met een score, maar een 0-9 run helpt Landstede Hammers voor het eerst aan een voorsprong. Dat komt door rake driepunters van Coen Stolk en Ryan Davis, maar ook door goed werk van center Sukhmail Mathon. BAL haakt vervolgens keurig netjes aan, maar de Zwolse ploeg neemt het heft in handen. Met een fraaie steal en daaropvolgende dunk lijkt Ruud Lutterman de ruststand op 43-51 te bepalen, maar dan is er nog even buiten Neil Masnic gerekend. Hij knalt er net voor de buzzer nog een drietje in en zorgt dat het gat te overzien is: 46-51.

Feest der driepunters

Echt spannend zal het in sporthal Boshoven alleen nooit meer worden. In het derde en vierde kwart lanceert Landstede Hammers de ene na de andere rake driepunter, met Ryan Davis en Coen Stolk als de meest succesvolle van het stel. Davis knalt er vijf van de zeven raak en komt daarmee uit op een gemiddelde van 71 procent rake driepuntspogingen, terwijl Coen Stolk op deze avond helemaal niet kan missen. Hij doet vijf keer een poging, raakt vijf keer en is daarmee een van de hoofdpersonen die Landstede Hammers aan de zege helpt.

Want BAL moet het antwoord logischerwijs schuldig blijven, tegen dit geweld aan driepunters is amper iets te doen. Landstede Hammers eindigt op fraaie cijfers, want als team schiet het 19 rake driepunters op 25 pogingen, goed voor een uitstekend gemiddelde van 76 procent. Het brengt de ploeg een ruime 85-109 overwinning, de tweede uitzege op een rij.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met Basketball Academie Limburg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button