Nieuws uit ZwolleSport

Koppel THOR Zwolle haalt 3e plek bij Survivalrun Boerakker

Afgelopen zaterdag vond de 22e editie van de Cordial survivalrun plaats in het Groningse Boerakker. Deze Groningse survivalrun richt zich voornamelijk op jeugd en koppels. En juist bij de koppels wisten Thorianen Niels Wieringa en Jordy Vijfschaft een knappe 3e plek te bemachtigen.

Met een lengte van 13km, vaak zeer moerassige ondergronden en verrassende nieuwe combinatiehindernissen bleek de run in Boerakker moeilijker dan gedacht. Met een snelle start bouwde het Thor duo een voorsprong op. Halverwege het parcours bleken ze net niet voldoende opgewassen tegen de andere twee koppels en moesten nog flink aan de bak om hun 3e plek veilig te stellen. Door de moerassige ondergrond lag het hardlooptempo in het begin van de run laag. Het was ploeteren door het Groningse landschap, waarbij de intensiteit werd verhoogd doordat ze onderweg delen van het parcours stenen en boomstammen mee moesten sjouwen. In het tweede deel van de run heeft het Thor duo het hardlooptempo op kunnen schroeven en klommen gestaag door de diverse technisch zware hindernissen waarmee de 3e plaats met een tijd van 1uur en 52minuten werd behaald.

In de jeugdcategorie tot 16 jaar wist beginnend survivalrunatleet Paul van het Veld de top 25 van Nederland binnen te dringen met een 24e plek. Zowel Paul als Niels zijn naast atleet ook trainer bij Survivalrun THOR Zwolle, mooie voorbeelden voor de jeugdleden van Thor die op 12 november massaal deelnemen aan de Survivalrun in Vollenhove.

De deelnemende atleten van Thor besteden deze week vooral tijd aan hun herstel en opwerken om op 23 oktober klaar te zijn voor de altijd natte en koude survivalrun in Neede.

Gerelateerde artikelen

Back to top button