Nieuws uit ZwolleVoetbal

Redelijk spel Be Quick is niet voldoende

Be Quick heeft zaterdag in Enschede een nieuwe competitienederlaag geleden. De ploeg speelde behoorlijk in sommige fases van de wedstrijd, maar individuele fouten deden het elftal de das om.

Trainer Wilfried Westerhuis moet improviseren als Floris Blom tijdens de warming-up aangeeft dat hij niet kan spelen. Het is een nieuwe tegenslag in de competitie die voor Be Quick maar niet lekker op gang komt. Tot overmaat van ramp scoort Sparta Enschede al in de 1e minuut. Westerhuis: “Een voorzet vanaf de rechterkant wordt niet goed verdedigd. Dan sta je meteen al met 1-0 achter. Een enorme domper. We hadden eerst op de counter willen spelen, maar het tactisch plan kan dan gelijk de prullenbak in.” Toch herpakt de gekwelde ploeg zich. Westerhuis: “In de fase die daarna komt spelen we goed mee en krijgen we twee grote kansen. De bal van Sander Aarten komt via binnenkant paal weer het veld in.”

In de 33e minuut wordt het 2-0 voor Sparta na een goede individuele actie van Danny Reinders. Vlak voor de rust scoort Ronald te Morsche de 3-0. Westerhuis: “Dan staan we toch twee keer niet scherp te verdedigen. Ondanks het feit dat je redelijk mee voetbalt sta je met de rust 3-0 achter.”

In tweede helft toont Be Quick toch weer veerkracht. Westerhuis: “We hebben de kop niet laten hangen en echt als team gespeeld. Dan komen we door een buitenspeldoelpunt met 4-0 achter. In de slotfase maken we dan nog twee goede goals met Kevin Westerbeek en Sander Aarten.” Daarmee wordt het 4-2. Wilfried Westerhuis: “Toch voelt het anders dan vorige week, toen we echt kansloos waren. Nu spelen we redelijk mee tegen een goede ploeg.” Volgende week wacht IJ.V.V. in een thuiswedstrijd. Westerhuis: “Dat is dan wel een wedstrijd dat je punten moet pakken.”

Opstelling Be Quick: Max van de Ven, Kevin Zomerdijk (60. Rob Huisman), Julian Ruiter, Eric van Beek, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sander Fillet, Pim Hermans, Sertaç Yilmaz, Sander Aarten, Kevin Westerbeek

Gerelateerde artikelen

Back to top button