EconomieNatuur & DuurzaamVoorpagina

Video – Koningin Máxima opende de Bio-beurs in de IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Hare Majesteit Koningin Máxima opende woensdagmiddag de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Om 14.00 uur vanmiddag kwam Máxima aan bij de beurshallen waar ze werd ontvangen door Commissaris van de Koning Boele Staal en burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle. Ook Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was bij de ontvangst aanwezig.

Europees Biologisch Keurmerk

Tijdens de opening plaatsten kinderen en Koningin Máxima sterren op het Europees Biologisch Keurmerk.  Hiermee was de Bio-beurs officieel geopend. Máxima bezocht op de beurs onder andere het Foodplein waar chefs verschillende biologische gerechten presenteerden.

De vakbeurs voor de biologische sector trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers.De beurs bevat ruim 350 stands waar bezoekers kennismaken met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs richt zich onder andere op agrariërs, tussenhandel, horeca en onderzoekers.

Kookdemonstraties

Naast een inhoudelijk programma met meer dan tachtig workshops en presentaties is er een Foodplein met kookdemonstraties met biologische producten.

Daarnaast is er een Pureness-hal waar de ontwikkelingen in lifestyle producten zoals biologische cosmetica en kleding te zien zijn. De technische innovaties in de biologische landbouw worden getoond in de BioMechaTech-hal. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en de IJsselhallen (Libéma). Bionext is de ketenorganisatie van de biologische sector in Nederland.

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018.

Het Europees biologisch Keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button