Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Knooppunt A28 – N340 Zwolle – Ommen gaat op de schop

Zwolle – Al jaren liggen er plannen om de Vechtdal Verbinding aan te passen. Met wat aanpassingen op de oorspronkelijke plannen wil de provincie nu echt van start. Rondom Zwolle wordt het knooppunt A28-N30 aangepast. De doorgaande weg naar Ommen loopt straks aan de Noordzijde van Landgoed Anningahof en er komt een spoorviaduct en fietstunnel richting Hessenpoort.  Het gedeeltelijk herziene plan ligt van 6 juni tot en met 18 juli 2017 ter inzage.

Te druk in de spits

Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via o.a. de Vechtdal Verbinding (N340/N48 en N377) naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in spits erg druk, waardoor de doorstroming vermindert en het verkeer vastloopt. Daarnaast is de Vechtdal Verbinding niet duurzaam veilig ingericht. Om het verkeer ook op de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft de provincie besloten de Vechtdal Verbinding aan te passen.

Knooppunt A28-N340

Het huidige knooppunt A28/N340/Kranenburgweg/Nieuwleusenerdijk wordt gereconstrueerd. Door deze reconstructie verbetert de veiligheid en de doorstroming. Ook de bereikbaarheid van bedrijventerrein Hessenpoort wordt beter.

Hessenweg

De huidige Hessenweg tussen Kranenburgweg en het kruispunt Ankummerdijk/Cubbinghesteeg wordt heringericht. De noordelijke parallelweg wordt verwijderd en de zuidelijke parallelweg wordt een fietspad. De hoofdrijbaan wordt versmald en ingericht als erftoegangsweg.
Landgoed Anningahof wordt aangepast.

 

Spoorviaduct N340 en fietstunnel Hessenweg

Het nieuwe tracé van de N340 zal de spoorlijn Zwolle-Meppel kruisen middels een viaduct over het spoor heen. Dit viaduct wordt in 2017/2018 door ProRail, namens de provincie Overijssel, gebouwd.
De huidige spoorwegovergang zal plaats maken voor een fietstunnel onder de spoorlijn door.

De gemeente Zwolle legt aan de westkant van het spoor een fietspad aan tussen de Hessenweg en bedrijventerrein Hessenpoort.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button