Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Kinderen leren zeilen tijdens de Optimist on Tour in Zwolle

Op 23, 24 en 25 april vindt op de Potgietersingel in Zwolle de eerste editie van de Optimist on Tour 2015 plaats. Tijdens dit landelijk rondreizende watersportevenement kunnen kinderen kosteloos kennis maken met zeilen en andere watersporten. Bij de Optimist on Tour hoort ook de zeilgame ‘De Optimist’ en de jeugdserie ‘W.S.V. De Optimist’ die vanaf 3 mei te zien is op RTL Telekids. Op deze manier maakt de Optimist on Tour een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport. Op zaterdag 25 april is de Optimist on Tour onderdeel van het festival Lang Leve de Club van het evenement 200 jaar Koninkrijk. Na Zwolle meert de Optimist on Tour aan in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

Pieter-Jan Postma, lid van de Delta Lloyd kernploeg en ambassadeur van de Optimist on Tour: ‘Tijdens de Optimist on Tour kunnen kinderen vertrouwd raken met het water. Zo kunnen ze zeilles krijgen in een optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen, de zeilgame spelen en proefjes doen in het waterlaboratorium. Vorig jaar hebben we op deze manier ruim 130 scholen en 6000 kinderen kennis laten maken met het zeilen. En deze zomer is de Optimist on Tour terug om nog meer kinderen in Nederland enthousiast te maken voor deze prachtige oer-Hollandse sport.’

Watersporten in plaats van gymles

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd en het Watersportverbond om watersport toegankelijker te maken voor alle kinderen in Nederland. De Optimist on Tour nodigt daarom basisscholen uit de regio Zwolle uit om ‘Baas op het water te worden’ en te komen watersporten in plaats van een gymles. De scholen ontvangen ter voorbereiding lesmaterialen met daarin werkbladen en video’s over o.a. de optimist, kleding op het water en uitleg over verschillende knopen. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie.

Kinderen die door de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een proefles krijgen bij een watersportvereniging in de buurt.

Programma

Donderdag 23 & vrijdag 24 april:
10.00 – 16.00 uur: watersporten met basisscholen
16.00 – 19.00 uur: vrije inschrijving via de website of op locatie
Zaterdag 25 april:
10.00 – 20.00 uur: vrije inschrijving via de website of op locatie

Locatie

Steiger Hiawatha Actief
Potgietersingel
8011 NA Zwolle

Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op:
www.optimistontour.nl

Over de Optimist on Tour

Nederland is een land van water. Water speelt een bepalende rol in onze geschiedenis, economie en sport. Toch zijn er steeds minder kinderen actief in de watersport. Daarom wil Delta Lloyd, samen met het Watersportverbond, kinderen hier op een makkelijke en leuke manier mee in aanraking brengen. Dit doen we met de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen kunnen leren zeilen in een optimist (jeugdzeilboot). Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals suppen, kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen, het spelen van de zeilgame en een educatief programma in de vorm van een waterlaboratorium. Op een aantal locaties kunnen dit jaar ook kinderen met een handicap aangepast watersporten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en Stichting Sailwise.

De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd in samenwerking met het Watersportverbond, het Jeugdsportfonds, Optimist Club Nederland, RTL Telekids en het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button