Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Keuk’nproat over Open Monumentendag Zwolle

Nieuw TV -programma met Peter Vader

Zwolle – Drie Zwolse museumdirecteuren, de stadsarcheoloog, de voorzitter van Openluchtbad Zwolle én onze eigen cultuurwethouder. Allemaal schoven ze aan bij Peter Vader voor het nieuwe RTV Focus TV-programma Keuk’nproat. “Er zijn zoveel verhalen te vinden in de stad. En die moeten verteld blijven worden. Maar niet iedereen kan altijd naar de stad of locaties toe. Vandaar dat we samen met Focus Keuk’nproat hebben bedacht. EenTV-programma met Zwollenaren over al die verhalen,” aldus presentator Peter Vader. De eerste uitzending is op zaterdag 11 september, tijdens Open Monumenten Dag Zwolle.

Het programma wordt op 11 september drie keer uitgezonden. Om 09.00 uur, om 12.00 uur en om 17.00 uur. Later zal het nog een aantal keer herhaald worden.

Als gasten ontving Peter achtereenvolgens stadsarcheoloog Michael Klomp, Jacob Donze van Buurtmuseum Kamperpoort, Bennie Klink van het Museum Brandweer Zwolle,  Rinette van der Vliet van het Openluchtbad, Vincent Robijn van Museum Anno en cultuurwethouder Monique Schuttenbeld.

Een blik in de speciaal gebouwde TV-studio
Peter Vader ontving in de speciaal gebouwde TVstudio in het Karel V-huis een aantal gasten met mooie verhalen over gebouwen én over mensen uit Zwolle. ©RTV Focus / Martin van der Hooft

De interviews aan de keukentafel in het Karel V-huis worden afgewisseld met filmpjes uit bijzondere gebouwen in Zwolle. Deze filmpjes werden speciaal voor Open Monumenten Dag Zwolle gemaakt door een aantal tieners.

Het programma wordt op 11 september drie keer uitgezonden. Om 09.00 uur, om 12.00 uur en om 17.00 uur. Later zal het nog een aantal keer herhaald worden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button