EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Aanbesteding openbaar vervoer begonnen

Zwolle – De drie provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland bereiden de aanbesteding van de OV-Concessie IJssel-Vecht 2023 voor. De provincies besloten vorig jaar om de vergunning IJssel-Vecht van Keolis in te trekken. Om het busvervoer toch voor de reizigers mogelijk te maken, werd er vanaf december 2020 gereden volgens een noodconcessie.

De provincies luisterden naar de inbreng van personeel, vakbonden en reizigersorganisaties. Daar werd rekening mee gehouden bij het inrichten van de noodconcessie. Keolis werd gevraagd om de tijdelijke noodconcessie uit te voeren, waardoor reizigers gewoon konden rekenen op de bus.

Onjuiste informatie verstrekt

Na juridisch onderzoek werd geconstateerd dat bij de aanbesteding door Keolis onjuiste informatie is verstrekt. dit is opzettelijk gedaan. De provincies namen het besluit om de vergunning in te trekken, met als standpunt dat vals spel niet kan.

Nieuwe aanbesteding

Het intrekken van de gunning van de concessie aan Keolis betekent een nieuwe aanbesteding. De sluiting van de inschrijvingstermijn is vooralsnog gepland rond december 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button