112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Katten vergiftigd, dierenambulance roept op alert te zijn

Zwolle – Zaterdagochtend kreeg dierenambulance Zwolle diverse meldingen binnen over een kat die stuipend op een grasveld lag aan de Jupiterstraat in Zwolle. En kort daarna kwam ook ook een melding binnen van een kat aan de Radewijnstraat die alleen maar bleef liggen

Een medewerker van de dierenambulance is ter plaatse gegaan om beide katten op te halen. Bij aankomst trof de vrijwilliger de kat van de eerste melding aan die alleen lag en niet meer goed op zijn pootjes kon staan. Het arme diertje was hevig aan het stuipen. Het was direct duidelijk dat deze kat hulp nodig had. Helaas was de kat, die rood met wit van kleur is, is niet gechipt. De vrijwilliger heeft de kat meegenomen in de ambulance om snel door te rijden naar de andere kat die een paar straten verderop in de wijk Dieze lag.

Eenmaal ter plaatse aan de Radewijnstraat gaven de melders aan dat de kat op het grasveld lag, wat omheind is met een hoog hekwerk. Hierdoor kon de vrijwilliger van de dierenambulance niet makkelijk bij de kat komen. Maar met behulp van de melders en een medewerker van de Rova is dit toch gelukt. De kat probeerde nog wel weg te “rennen” maar viel steeds om. De kat had problemen met zijn evenwicht. Wat direct opviel is dat de kat, ook rood van kleur, zich hetzelfde gedroeg als de kat die de dierenambulance net daarvoor had opgehaald aan de Jupiterstraat.

Beide katten zijn overgebracht naar de spoedarts in Zwolle-Zuid. Daar is de dierenarts begonnen met het laten braken van de katten. Want beide dieren vertonen symptomen van vergiftiging. Het blijkt dat de katten zijn vergiftigd met een stukje kaas met gif. Om wat voor soort gif het gaat is op dit moment onbekend.

Helaas waren dit niet de enige twee katten die vandaag zijn vergiftigd. In de middag kreeg de dierenambulance weer een melding van een vergiftigde kat. Deze kat is door de eigenaar zelf naar de dierenarts gebracht voor behandeling.

“Het is onbekend wie de katten heeft proberen te vergiftigen. Let u daarom goed op! Een van de symptomen van vergiftiging is dat katten evenwichtsproblemen hebben. Ze kunnen niet meer normaal lopen of rechtop blijven zitten. En hebben spiertrillingen. We hopen dat de drie katten niets van deze vergiftiging overhouden. En dat de eigenaren van de andere twee katten snel gevonden worden”, aldus de medewerkers van de dierenambulance.

Gerelateerde artikelen

Back to top button