CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kabinet hakt nog geen knoop door over versoepelingen

Zwolle – Het demissionaire kabinet heeft zondag nog geen knoop doorgehakt over nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat meldt de NOS.

Bronnen rond het kabinet laten weten dat er eerst meer moet worden uitgezocht voor er een besluit kan worden genomen of versoepelingen verantwoord zijn. Tijdens het overleg ging het over het nemen van de tweede stap in het openingsplan. In deze tweede stap gaat het om het openen van doorstroomlocaties, zoals pretparken en dierentuinen. Ook zouden sportscholen en muziekscholen weer open kunnen.

De tweede stap zou aanvankelijk gezet worden op 11 mei. Vorige week maakte het kabinet echter bekend dat de versoepelingen met minstens een week worden uitgesteld. Het is echter onzeker of het per 18 mei gaat lukken. Dinsdag komen de betrokken ministers opnieuw bij elkaar, in de avond vindt er een persconferentie plaats. Dan komt er ook meer duidelijkheid over de reismogelijkheden naar het buitenland. Het huidige negatieve reisadvies, dat voor de hele wereld geldt, loopt op 15 mei af.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button