Kunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jubileum Moderne Devotie Beweging

Deze week van 20 t/m. 27 september viert de Beweging van de Moderne Devotie haar eerste jubileum. Deze beweging met als doel de Moderne Devotie te actualiseren(de zogenaamde Postmoderne Devotie) is zeven jaar geleden begonnen met het Roots Reli en Rage Festival in Zwolle en Kampen.
Toen was Moderne Devotie nog een beweging waar bijna niemand van gehoord had, tegenwoordig staat de Moderne Devotie zelfs in het Collegeakkoord van Zwolle en houden ook Tweede Kamerleden zich ermee bezig. Wat begon met een hertaling van het wereldwijd bekende boek van Thomas a Kempis, de Navolging van Christus, een gemeenschapsavond en The Seven Good Jobs voor jongeren, is uitgegroeid tot een plaatselijke en landelijke bron van inspiratie. Verschillende sectoren in de samenleving, zoals de kunst, het onderwijs, het bestuur, de zorg, het bedrijfsleven en de geestelijkheid zijn bezig waarden uit de Moderne Devotie te integreren in de eigen organisatie.

Jubileumactiviteit
Zaterdag 27 september is er een gratis rondleiding van anderhalf uur rond de plekken van de Moderne Devotie.
Start om 13.00 uur voor de Fundatie.
De jubileumactiviteiten worden afgesloten met een grote toespraak(een Traktaat) op donderdag 2 oktober door Geert Groote, in Middeleeuwse kledij, bestemd voor de hele samenleving. Hij zal dat doen op de plek waar de Moderne Devotie ooit is begonnen, voor de Broederenkerk in Deventer om vijf voor twaalf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button