Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jonge pianist doet station Zwolle aan voor recordpoging Diabetes Fonds

Zwolle – Op zaterdag ging de 12-jarige Bas Schipper uit Veendam in sneltreinvaart langs alle zestien stationspiano’s in Nederland. Met zijn recordpoging, om alle stationspiano’s te bespelen, voerde de jonge pianist actie voor het Diabetes Fonds.  Hij haalde hiermee bijna 34.000 euro op. Laura, de zus van Bas, heeft diabetes type 1 en voor haar en alle andere mensen met diabetes wilde Bas iets doen.

De muzikale treinreis van Bas begon ‘s ochtends vroeg op station Maastricht en eindigde na middernacht op station Veendam. Om tien over negen ’s avonds stapte Bas uit op station Zwolle.

Een bijzonder onthaal

De jonge pianist kreeg tot zijn grote verrassing op het Zwolse perron een bijzonder onthaal. Zijn moeder stond hem samen met Laura, zijn opa en oma en vrienden op te wachten. Achter de piano in de reizigerstunnel van het station zat de Zwolse pianist Hans Jansen het publiek op te warmen door de ‘Piano Man’ van Billy Joel ten gehore te brengen.

Bas nam vervolgens plaats achter de piano en speelde enkele nummers. Samen met Hans Jansen zong hij uit volle borst terwijl het toegestroomde publiek gul geld in een hoed boven de piano stopte. Om tien voor tien vertrok Bas weer met de trein richting Leeuwarden.

Van links naar rechts: Bas, Laura, de zus van Bas en stationspianist Hans Jansen

Nieuw record

Zondagmorgen liet de NS weten dat Bas Schipper een nieuw record gevestigd had door achtereenvolgens op alle 16 stationspiano’s van NS te spelen in 18 uur en 10 minuten. Bas haalde met zijn actie 33.827 euro op voor het Diabetes Fonds.

Bas is blij met het ingezamelde bedrag. Hij vertelt: “Mijn streven was 5.000 euro, dit had ik nooit verwacht. Ik hoop voor mijn zus, en iedereen met diabetes, dat in de toekomst deze ziekte genezen kan worden. Met mijn actie hoop ik daar een klein beetje aan bij te hebben gedragen.”

Bas en zijn zus Laura
Zwollenaren, jong en oud, gaven gul voor het Diabetes Fonds

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button