BinnenstadMarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jodi Streppel: Van schoonmaker opgewerkt tot marktkoopman

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Jodi Streppel die in dienst is van een biologische bakkerij.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

Bijna twee jaar, dus nog niet zo heel lang.

Hoe bent u er zo ingerold?

Ik was een tijdje werkloos en toen aan de slag gegaan als schoonmaker bij mijn huidige baas. Ik ben hem toen gaan helpen met dingen en zou een soort all-round rol krijgen. Uiteindelijk kwam er bij hem een plek op de markt vrij en ze hadden er gewoon dringend iemand nodig. Ik had nul ervaring, ben het gewoon gaan doen en heb het eigenlijk wel vlot opgepakt.

Ik had nul ervaring, ben het gewoon gaan doen en heb het eigenlijk wel vlot opgepakt.
Marktkoopman Streppel

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Op een dag als deze sta ik om vier uur op. Ik rij dan naar de bakkerij toe. Ik ben daar een uur of anderhalf uur aan het inladen. Als het klaar is rij ik naar Zwolle toe en ben hier rond zes uur. Ik heb de eerste klant al wel rond kwart over zeven. We staan hier tot één uur te verkopen. We breken daarna de boel weer af. Rond twee uur rij ik weer weg. Dan nog even wat administratie doen en voorbereiden voor de volgende markt.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Het contact met mensen. Ook is het voor mij de vrijheid, dat ik gewoon buiten mag staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button