Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Jaarlijks vrijwilligersevent op 25 november a.s. voor Zwolse vrijwilligers

Zwolle – Op woensdagavond 25 november vindt het jaarlijkse vrijwilligersevent plaats, dit keer voor het eerst digitaal. Dit event wordt georganiseerd door ZwolleDoet!, WijZ Welzijn, SportService Zwolle en SamenZwolle om álle vrijwilligers in Zwolle te bedanken en hen te waarderen voor hun inzet van het afgelopen jaar.

Ieder jaar vindt er een groot vrijwilligersfestijn plaats waarbij samenkomen en elkaar ontmoeten centraal staat. Dit jaar moet het vanwege de richtlijnen rondom het de verspreiding van het coronavirus anders. Alsnog belooft het een gezellige avond te worden met muziek, cabaret, een pubquiz én de uitreiking van de Veerkrachtsprijs.

Live stream en drive through

Het vrijwilligersevent wordt live gestreamd vanaf de Nieuwe Buitensociëteit. Hier zullen een aantal genodigden aanwezig zijn, waaronder afgevaardigden van de organisaties die zich hebben aangemeld voor de Veerkrachtsprijs. Vrijwilligers kunnen thuis digitaal deelnemen aan het programma, voor een verrassingspakketje met wat lekkers wordt gezorgd. Deze kan worden afgehaald tijdens een feestelijke drive through bij Hedon (op = op).

 Veerkrachtsprijs

Toen de coronacrisis uitbrak werd een enorm beroep gedaan op creativiteit en het vermogen te innoveren binnen vrijwilligersorganisaties. Nu we een half jaar verder zijn wordt duidelijk dat het ‘oude normaal’ voorlopig niet terugkomt. Organisaties kunnen plannen en ideeën indienen waarmee zij van waarde blijven voor de doelgroep, op een coronaproof manier. Er is onder meer een geldprijs van 1000 euro te winnen. Ideeën kunnen uiterlijk tot 23 oktober ingediend worden via www.zwolledoet.nl/veerkrachtsprijs2020

 Programma

19.00 – 19.30 uur | Inloop met muziek van Henk & Mick
Het moment om thuis klaar te gaan zitten, nog even wat te drinken in te schenken en wat lekkers te pakken. Geniet ondertussen van muziek van Zwols zangduo Henk & Mick, bekend van The Voice Senior.

19.30 uur | Opening door Milou van Elburg – Eigenaresse Emfy
Milou van Elburg is innovatiecoach, spreker, trainer en consultant. Ze helpt bedrijven om tot ideeën te komen, deze te testen en vervolgens te laten groeien. De perfecte persoon om het vrijwilligersevent te openen! De opening wordt afgesloten met muziek van singer-songwriter duo Micah & Julia.

19.45 uur | Welkom door wethouder Klaas Sloots en burgemeester Peter Snijders

20.00 uur | Sessie 1: Cabaret
De eerste sessie wordt afgetrapt door Bovenste knoopje open, een gezelschap dat zich richt op cabaret en muziek. Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp zijn samen met hun band artist in residence van Zwolse Theaters en geloven dat kunst kan bijdragen aan verbinding tussen de meest verschillende mensen. Geniet in de eerste sessie van hun boodschap, in woord en klank!

20.15 uur | Sessie 2: Spreker in ’t Zwols
Wichert aan het Rot zet zich in voor de ouderen in Westenholte en weet (bijna) alles over vrijwilligerswerk. In zijn vrije tijd houdt deze bekende Zwollenaar zich ook bezig met cabaret. Speciaal voor de Zwolse vrijwilligers voert hij in deze sessie een stuk op.

20.30 uur | Sessie 3: Workshop Dans & Sport

20.45 uur | Sessie 4: Pubquiz

21.00 uur | Prijsuitreiking
Tijdens dit moment maken we de winnaars van de Veerkrachtsprijs bekend!

21.20 – 21.30 uur | Afsluiting
We sluiten de avond gezamenlijk af, digitaal en op locatie.

Aanmelden
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button