BinnenstadNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Zwolse City Clean up de grootste van Nederland

Zwolle – Zwolle oogt weer een stuk schoner na afgelopen zondag. In een jaarlijkse actie tegen wegwerpplastic organiseerde National Geographic dit jaar in drie Nederlandse steden een City Clean Up. Zondag vond deze Clean Up plaats in Zwolle. Een trotse directeur van National Geographic Nederland zei dat de opkomst in Zwolle veruit de hoogste was.

tekst gaat verder onder de foto

Om tien uur gaf de dochter van wethouder Klaas Sloots het startsein. Ruim driehonderd vrijwilligers begonnen vervolgens vol goede moed aan de grootste City Clean Up van Nederland. In een uniek T-shirt van National Geographic begonnen de deelnemers, waaronder veel gezinnen, aan een route door de stad. Tientallen zakken zwerfafval werden mee terug gebracht naar het Stadsstrand.

Een van de deelnemers was presentator Harm Edens. Samen met een groep Zwollenaren trok hij door heel Zwolle heen om het plastic op te ruimen. Ook Park de Wezenlanden werd van al het wegwerpplastic ontdaan. Presentator Harm Edens ging het gesprek aan met mensen in het park. Hij wees ze op het probleem van plastic en vertelde over de alternatieven.

Juni staat bij National Geographic in het teken van Stop met Plastic. Dit jaar stond het Plastic Plan centraal, waarmee de zender voor 2020 wereldwijd een miljard stukjes plastic uit de oceaan willen houden. De City Clean-up is daar een onderdeel van.

Back to top button