Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Verborgen armoede ervaar je in het Beleefhuis Zwolle Zuid

Zwolle – Een lege koelkast, een geblokkeerde telefoon of de internetrekening die je niet kunt betalen. Ook in Zwolle is er verborgen armoede. Het komt voor in alle wijken. Maar wat betekent dat nou eigenlijk?
In het tijdelijke Beleefhuis in Zwolle Zuid kun je een maand lang zien wat armoede is
en voor welke dilemma’s je dan komt te staan als je weinig geld hebt. Het huis is een project van onder andere Travers Welzijn en woningcorporatie SWZ.


Audio: Liz vertelt over hoe het is om te leven met weinig geld

Beluister hier het gesprek met  Liz. We spraken haar over hoe het is om met heel weinig geld te leven. Het ging over de belastingdienst, de sociale dienst, de voedselbank, hulp van Humanitas, de tandartsrekening en  wat zo’n moeilijke financiële situatie met je doet.


Bezoekers van het Beleefhuis nemen een kijkje in het leven van Leonie, die samen met haar dochtertje Eva moet rondkomen van €40,- per week. Hoe ga jij om met de dilemma’s waar Leonie te maken mee heeft? Om echt te beleven wat krapte is, start elk bezoek op vaste tijden en duurt circa 50 minuten.

Het beleefhuis is geopend van 3 juli t/m 18 juli aan de Oldermannenlaan 7.  Wil je zeker zijn van een plek in de route? Meld je aan en mail naar c.boerema@travers.nl met de gewenste starttijd en het aantal personen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren