LifestyleNieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Zomerkermis achtbaan wordt om Stadsstrand heen gebouwd

Foto's: Peter Denekamp

Zwolle – Een kermis opbouwen is soms geen sinecure. Want bij een kermis in de binnenstad heb je als organisator te maken met allerlei bestaande activiteiten. Dus moesten de kermisexploitanten in Zwolle soms letterlijke hoogstandjes uithalen om de attracties op te bouwen binnen de beschikbare ruimte. Want een achtbaan om een stadsstrand heen bouwen, dat doe je niet elke dag!

Ook de ondernemers moeten zich soms even aanpassen. Zo wordt de warenmarkt tijdelijk verplaatst naar het Gasthuisplein en staan er deze week geen strandstoeltjes op het stadsstrand aan het Rodetorenplein. Dat levert wel weer een bijzondere ervaring op voor de kermisbezoekers. Want wie straks in de Supermouse en de nieuwe attractie de Mega slide stapt kan van bovenaf het strandje bewonderen! Voor de waaghalzen is er natuurlijk weer de Booster MaxXx  op de Grote Markt waarbij je zelfs boven de Peperbus uitkomt.

De Zwolse Zomerkermis gaat vrijdag 10 augustus om 15.00 uur spectaculair van start op het Rodetorenpelin. Het programma start met een act met stuntman. Wethouder William Dogger zal hiervoor het startsein geven. Aansluitend is er een vuurshow. Net als voorgaande jaren komt er een ballonnenclown naar Zwolle. Hij zal de kermisbezoekers verrassen met zijn grappen en goocheltrucs. En voor de jongste kermisbezoekers maakt hij prachtige ballonfiguren. Verder loopt er een dinosaurus van Dinoland over de kermis. Kinderen kunnen op de foto met de liefste dinosaurus van Nederland en natuurlijk hoort even knuffelen daar ook bij. Ook kunnen kinderen gratis worden geschminkt. De mooiste creaties worden op de gezichtjes van de kinderen getoverd. En tenslotte zijn er Kiddy Ride Police Patroll, Street Magic met Vincent van Leth en een Polaroid Candygirl op de kermis aanwezig.
Back to top button