BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Waar is die pijpleiding bij het Engelse Werk toch voor?

Foto's: ©Peter Denekamp

Zwolle – Sinds een aantal dagen ligt er een lange pijpleiding door het Engelse Werk in Zwolle. Dit heeft niets te maken met de droogte van de afgelopen weken of de lage waterstand van de IJssel maar alles met een nieuw te bouwen huis aan de Spoolderbergweg in Zwolle.

Luinstra Bronbemaling uit Nieuwleusen heeft de pijpleiding aangelegd. Het bedrijf is gespecialiseerd in grondwaterstandverlagingen  voor de bouw van tunnels, parkeerkelders en diep gelegen riool en andere ondergrondse transportleidingen.

Edwin Luinstra, directeur van het bedrijf: “De pijpleidingen hebben te maken met een bouwkavel die aan de Spoolderbergweg ligt. Daar zit nog wat verontreiniging in de grond en die moet worden afgegraven. Om dat te kunnen doen wordt het grondwater verlaagd zodat er omheen kan worden afgegraven. Het water, dat onttrokken wordt, is licht verontreinigd maar daar worden nog een aantal bakken tussen geplaatst zodat het water helemaal gezuiverd is.” Het gezuiverde water wordt uiteindelijk in de IJssel afgevoerd.

De leidingen zijn al gelegd. De bronbemaling en het afgraven van de grond staat gepland na de bouwvak in week 34. Waterschap WDODelta heeft een watervergunning afgegeven voor de werkzaamheden.

Back to top button