Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Overname Waanders In de Broeren

Boekhandel Van der Velde geeft toekomst aan mooiste boekhandel van Nederland, Waanders In de Broeren.

Zwolle – Met ingang van 11 augustus 2018 is Boekhandel Van der Velde de nieuwe eigenaar van “Waanders In de Broeren” en “Smaak In de Broeren” (In de Broerenkerk te Zwolle). Hiermee komt de mooiste boekwinkel van Nederland in handen van de grootste zelfstandige boekhandel in ons land. Een overname die gunstig is voor beide bedrijven en die iedere boekenliefhebber de blijvende zekerheid geeft van een aantrekkelijk boekenaanbod gekoppeld aan grote kennis, prettige service en persoonlijke aandacht in een sterk veranderende branche.

Beleving staat centraal

Met de overname is de continuïteit van Waanders gewaarborgd. Waanders en Van der Velde hebben een vergelijkbare sterke familiegeschiedenis van respectievelijk 182 en 125 jaar die hen in de top van het boekenvak hebben gebracht. Beide ondernemingen hebben vergelijkbare ideeën over de toekomst waarin ‘beleving’ rondom het boek centraal staat en waarbij altijd naar nieuwe kansen wordt gezocht. Het unieke, veelzijdige aanbod van Waanders In de Broeren is hiervan een perfect voorbeeld: naast het fantastische boekenaanbod biedt het ook een verrassend assortiment van aantrekkelijke bijpassende kwaliteitsartikelen.

Ervaren leiding

Directeur/eigenaar Wim Waanders (74 jaar) zal zich na de overname terugtrekken uit de dagelijkse leiding. Ellen Waanders, die vanaf de start bij Waanders In de Broeren is betrokken, blijft werkzaam in de nieuwe organisatie waarvan de leiding in handen komt van Ad Peek en Rutger van der Velde. Met de overname van Waanders heeft Boekhandel Van der Velde nu 9 vestigingen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De merknamen “Waanders In de Broeren” en “Smaak In de Broeren” blijven gehandhaafd.

Waanders behoudt Broerenkerk en Uitgeverij

De overname geldt voor alle activiteiten van de boekhandel en de brasserie. De Broerenkerk blijft eigendom van de familie Waanders. Waanders Uitgevers te Zwolle is in bezit van en wordt geleid door Marloes Waanders. De overname heeft geen effect op het personeelsbestand: alle huidige banen van Waanders in Zwolle blijven behouden. De overname door Boekhandel Van der Velde is een bevestiging van de goede relatie die beide familiebedrijven al vele jaren met elkaar hebben en biedt nieuwe kansen voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button