KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

IJsselbiënnale: de Harculocentrale en Zalk omgetoverd tot podia voor bijzondere artiesten

Zwolle – De IJsselvallei als podium en grondtonen als titel: via de podiumkunsten duik je nóg verder het IJssellandschap in. Productiehuis BRUT heeft in samenwerking met de IJsselbiënnale en op initiatief van makers en organisaties uit de regio diverse optredens in de IJsselvallei gehouden, zo ook in Harculo en Zalk!

Fusus x LAVALU en NABER – Harculocentrale, Zwolle

Op 15 juli wordt de Harculocentrale in Zwolle omgetoverd tot een podium waar componist en artiest LAVALU en multi-instrumentalisten Fusus elkaar speciaal voor de IJsselbiënnale vinden op het snijvlak van pop, elektronische muziek, klassiek piano en slagwerk. Deze combinatie van artiesten vindt enerzijds overlap in het (neo) klassieke en brengt tegelijkertijd pop en elektronische muziek samen. Dit uit zich in een uitdagend live concert van niveau en is zowel ingetogen als dansbaar. Daarnaast klinken deze middag ook de donkere klankkleuren en luchtige melodieën van NABER die met een ambient live-set een eclectische show neerzet. Tijdens zijn set passeren intense climaxen en diepe passages de revue.

Robin Scherpen – Juffrouw Duurzaam, Zalk

9 september is Robin Scherpen live te zien in Zalk, met een verhaal van donker en licht. Door een aandoening aan zijn ogen was hij niet meer in staat om zijn partituren te lezen. Een oogoperatie dwong hem om bij zijn herstel een tijd in een donkere kamer te verblijven. In de muziek, die eruit voortvloeide, neemt hij zijn publiek mee in het donker en weer terug het licht in. Hij vraagt hen zo af en toe hun ogen te sluiten, want vaak zien we zo veel meer zonder te kijken.

BRUT X IJB

BRUT en IJsselbiënnale brengen deze zomer spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen makers bij kunstwerken, startlocaties of andere erfgoedplekken: van muziek tot spoken word en van dans tot theater. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het thema aarde, bodem, grond. Onder BRUT x IJB kun je optredens verwachten van XILLAN, fusus, LAVALU, Ischa den Blanken, Eigenzinnig, Miriam Mozcko, NABER, Robin Scherpen en Øy. Tickets zijn te koop via de website van de IJsselbiënnale.

De optredens van Robin Scherpen en NABER worden mede mogelijk gemaakt door Hedon Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button