Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsbeelden festival krijgt vorm voor komende editie

Foto's © RTV Focus Mischa Oordijk

Zwolle – Het IJsbeelden Festival is dit jaar te bewonderen van zaterdag 14 december tot 1 maart 2020. Met het thema van dit jaar “R-IJS DOOR DE TIJD” stap je in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Foto’s © RTV Focus Mischa Oordijk

© RTV Focus – Mischa Oordijk. Zie daar, een weerloze vrouw op de brandstapel.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Bekijk hoe Leonardo da Vinci werkt aan zijn Mona Lisa.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Bekijk hoe Rembrandt de wereldberoemde nachtwacht creëert.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. De industriële revolutie is in volle gang. Stap in de stoom locomotief en ontmoet de grote uitvinders van de tijd zoals, James Watt (stoom machine)
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Het nieuwe Amerika.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Na de oorlog is Duitsland verdeeld, dit eindigt met de val van de Berlijnse muur. Op de muur de iconische schildering van Dmitri Vrubel, de broederlijke kus van Brezjnev en Honecker.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Ook in Rusland verandert er een hoop, in begin van de 20ste eeuw begint de Russische revolutie. Het communisme komt op, de eenheid van arbeiders (de hamer) en boeren (de sikkel) in de strijd tegen het kapitalisme en grootgrondbezit.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. De geschiedenis kent vele gewelddadige periodes, maar de gruwelijkheden van WOII liggen nog vers in het geheugen. Onze Nederlandse is Anne Frank wereld beroemd geworden met de vondst van haar dagboek uit Het Achterhuis.
© RTV Focus – Mischa Oordijk
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Na vreselijke jaren wordt Nederland bevrijd en zien we een Amerikaanse jeep met een kind dat de soldaat een bos bloemen aanbiedt.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Aanschouw het magische Stone Henge tijdens een bijzonder ritueel. Groet daarna Cleopatra in het oude Egypte en eindig bij de Romeinen, waar een gladiator en leeuw zijn verwikkeld in een gevecht op leven en dood.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Scooby Doo.
© RTV Focus – Mischa Oordijk. Links Andries van Daalen (Zwolle Fonds). Rechts Djenghis Khan, één van de grootste heersers ooit.
Back to top button